Abans que els turistes descobrissin la bellesa de les platges i cales de Lloret de Mar, la vila ja tenia una estreta relació amb el mar. Primerament com a poble de pescadors i després amb el comerç d’ultramar.

A mitjans del segle XVIII hi havia molts navegants lloretencs que anaven a Amèrica per buscar fortuna. Eren els indians, que a Lloret de Mar eren anomenats “americanos”.

L’any 1778, el rei Carles III promulgà el Decret de Lliure Comerç amb les colònies americanes i aquest va ser l’impuls definitiu perquè molts s’embarquessin en aquesta aventura. Va ser l’època en què es varen començar a construir grans vaixells a les platges de Lloret per marxar a Amèrica, on alguns lloretencs i llorentenques van aconseguir fer fortuna.

Descarrega la Ruta dels Americanos de Lloret de Mar.

Cementiri Modernista

El cementiri de Lloret de Mar pertany a la Ruta Europea de Cementiris i està declarat com a Bé d’Interès Cultural. És un dels principals exemples d’art fúnebre del s. XIX de Catalunya i conserva una important petjada indiana.

Més informació

Museu del mar – Casa Garriga

Situada al passeig marítim, a primera línia de mar, Can Garriga és una de les cases indianes més rellevants de Lloret de Mar. Actualment, aquesta casa i la seva casa veïna, allotgen el Museu del Mar, un espai que explica el vincle de Lloret de Mar amb el mar.

Més informació

Església Sant Romà

Caminant pel centre històric de Lloret de Mar et trobes l’església de Sant Romà, patró de Lloret de Mar  i un exemple patrimonial reflex de dues èpoques de construcció i arquitectura molt diferents.

Més informació

Ajuntament – Casa de la Vila

La Casa de la Vila de Lloret de Mar conserva l’essència indiana presideix el passeig Mossèn Jacint Verdaguer, al costat del mar.

Més informació

Passeig Mossèn Jacint Verdaguer

Martí Sureda va concebre el nostre passeig amb les mides justes, sense exageracions, en una zona guanyada al mar. En un extrem es construiria, l’any 1872, la Casa de la Vila, obra de l’arquitecte Félix de Azúa, i en l’altre, la Casa Garriga, edificada el 1887.

Més informació

Can Font

Can Font és un edifici d’estil modernista, conegut també com a Cal Conde o Can Piuet. Va ser construïda l’any 1877 per encàrrec de Nicolau Font i Maig, el seu primer propietari.

Més informació

Sant Pere del Bosc

A 5 km del centre de Lloret de Mar, envoltat per la naturalesa, hi trobem l’hotel-restaurant de Sant Pere del Bosc, recuperat d’un antic Monestir Benedictí del segle X i reconstruït per Puig i Cadafalch en el XIX.

Més informació

Extensió al Condado del Jaruco – Àngel de Lloret

A les portes de Sant Pere del Bosc, et rep la cèlebre escultura de l’Àngel de Lloret . Camí de Sant Pere del Bosc.

Més informació

Creu de terme i Capella de la mare de Déu de Gràcia

Si seguim cap al monestir trobem la creu de terme i la capella – oratori de la Mare de Déu de Gràcia, obra de Josep Puig i Cadafalch amb treballs escultòrics d’Eusebi Arnau. Camí de Sant Pere del Bosc.

Més informació

Carrer de les Viudes i Donzelles

Aquest carreró amb nom curiós ens recorda un tòpic associat a la llegenda dels indians: donzelles joves que esdevenien acabalades vídues en morir els esposos indians amb una clàusula al testament que les blindava per tornar-se a casar.

Més informació

T’ajudem? Contacta’ns per Whatsapp

© Lloret Turisme - Lloret Futur S.A. - Ajuntament de Lloret de Mar. Av. Alegries, 3. · 17310 Lloret de Mar · Tel. + 34 972 365 788 · central-turisme@lloret.cat
lloret de mar