Recomanacions

RECOMANACIONS AL TURISTA

RECOMANACIONS GENERALS:
– En cas d’emergència o accident, poseu-vos en contacte de manera immediata amb emergències marcant el 112. Aquest servei és gratuït i està destinat als casos d’urgència o emergència, no és un telèfon d’informació general o per demanar informació sobre l’estat de les carreteres o sobre el temps. És convenient que disposi de la Targeta Sanitària Europea ja que aquesta targeta permet l’accés als sistemes nacionals de salut en l’Espai Econòmic Europeu.
– Les farmàcies tenen un horari habitual de 9.30h a 13.30hi de 16:30 a 20 h de dilluns a divendres. Dissabtes, diumenges i festius hi ha un horari de guàrdia rotatiu, exposat en totes les farmàcies i disponible a les oficines de turisme.
– A Espanya està assegurat el subministrament d’aigua potable a la totalitat del territori nacional. El nostre país compta amb rigorosos sistemes de control que garanteixen la qualitat de l’aigua. No obstant això, en algunes zones del litoral mediterrani està molt estès el consum d’aigua embotellada.
– El voltatge a Espanya és de 220 volts i 50 hertzs de corrent altern. En la majoria dels hotels hi ha adaptadors per clavilles especials. Assegureu-vos que els aparells elèctrics que vagi a utilitzar funcionen amb aquest voltatge.
– Els horaris comercials més usuals són de dilluns a dissabte des de les 9.30 a les 13.30 hores i de les 16.30 a les 21 hores. A les regions del litoral com Lloret de Mar, a l’estiu, els establiments comercials solen estar oberts fins a les 23 hores. La majoria dels bancs i caixes d’estalvis obren de dilluns a divendres de 8 a 14 h.

CONSELLS PER GAUDIR A LA PLATJA:
– No banyar-se lluny de la riba si no es dominen les tècniques bàsiques de natació, sigui prudent en tot moment i mesuri les seves capacitats.
– Assegurar-se haver finalitzat el procés de digestió abans de procedir al bany i si ha menjat recentment o pres el sol durant un temps prolongat, entreu en l’aigua a poc a poc.
– Eviti entrar mar endins. Si un corrent l’arrossega mar endins, no nedi en contra. Nedi en paral·lel a la platja: serà més fàcil, i un cop fora del corrent, podrà fer-ho cap a la riba. Podeu consultar l’estat de les platges a les oficines de turisme i en els panells informatius que trobareu a les platges de Lloret.
– Evitar l’exposició prolongada al sol. Extremar les precaucions durant l’exposició al sol, es recomana ús de crema solar, cobrir-se el cap, ús d’ulleres de sol, para-sols i evitar les hores de màxima radiació solar (14.00 – 18.00). Podeu consultar el nivell UV a les oficines de turisme.
– Beure molta aigua i tot sense tenir set per evitar deshidratar-

NORMES DE SEGURETAT
– Pareu atenció a actituds estranyes com ara empentes, persones que taquen o mullen la roba del viatger o altres que pregunten si un anell o molta quantitat de diners és vostra. Tot això podria arribar a ser una maniobra de distracció.
– Feu fotocòpies dels documents importants i tingueu una llista a mà amb tots els números de telèfon necessaris en el cas de pèrdua de les vostres targetes bancàries. Això us ajudarà molt si resulta ser víctima d’un robatori.
– Porteu només els diners que necessiteu per al dia i res més. Deixeu els objectes de valor que no fareu servir aquell dia a la caixa de seguretat de l’hotel.
– Quan estigueu a la platja, no deixeu descuidats els teus objectes personals. Si aneu a prendre el sol, etc., assegureu-vos de deixar qualsevol objecte valuós sota clau a la caixa de seguretat de l’hotel.

CODI ÈTIC MUNDIAL PER AL TURISME

NORMATIVA TURISME I VIATGER RESPONSABLE

© Lloret Turisme - Lloret Futur S.A. - Ajuntament de Lloret de Mar. Av. Alegries, 3. · 17310 Lloret de Mar · Tel. + 34 972 365 788 · central-turisme@lloret.cat
lloret de mar