Som de Mar

Lloret de Mar compta amb un nou festival d’estiu que omple amb la millor música les nits del mes d’agost. Un programa de concerts nocturns que tenen com a escenari els Jardins de Santa Clotilde, un entorn únic amb unes vistes incomparables al mar per gaudir del festival de referència de la Costa Brava Sud.

Consulta aquí el programa.

Lloret Outdoor Summer Festival

Cada estiu, aprofita la varietat d’actuacions que et proporciona el Lloret Outdoor Summer Festival, un festival a l’aire lliure i amb espectacles gratuïts.

Més informació

Clon Festival

Cada any Lloret de Mar acull el Festival musical d’estiu per excel·lència, el Festival Clon!

Més informació

Fira dels Americanos

Lloret de Mar ha heretat un important llegat històric, cultural i social arran dels Indianos. La fira dels indians vol fer un viatge al passat, durant aquests dies, recordar aquella època, i la seva gent.

Si vens a la Fira dels Americanos faràs un viatge al passat amb demostracions d’oficis, animacions teatrals, mercats d’artesania, exposicions de productes d’ultramar, visites guiades per ensenyar el patrimoni artístic heretat dels indianos, concerts, degustacions de rom i tallers de daiquiris.

Fira Medieval

Durant la Fira Medieval Lloret retorna als temps medievals i el seu centre històric s’omple de cabanes, artesans i mercaders amb una ambientació medieval plena d’espectacles de circ, màgia i música.

Si vens a Lloret al novembre apunta’t a la Fira Medieval que dona inici a la Festa Major de Sant Romà i coneix la historia més antiga de Lloret.

Carnaval

Un cop a l’any, Lloret de Mar es vesteix de mil colors, gresca i diversió: arriba el Carnaval en el seu màxim esplendor. Si t’agraden les desfilades, les disfresses, la festa i la música, al Carnaval de Lloret ho trobaràs tot.

Divendres a la nit arriba Sa Majestat Carnestoltes i es fa la presa de possessió de la vara de comandament de la vila. Un cop la diversió s’ha apoderat de Lloret, celebrarem l’inici de les festes de Carnaval amb una bona botifarra amb mongetes i vi.

I per veure les millors disfresses de la zona, no et perdis les Rues de Carnaval de Lloret que es fan pel passeig marítim!

Tirada a l’Art

L’art, ormeig d’arrossegament, va ser durant molts anys una de les formes que tenien els lloretencs de guanyar-se la vida.

El primer diumenge de febrer i el primer de desembre, per no perdre una forma de vida molt nostra i per rendir homenatge a totes aquelles persones de mar, fem una trobada a la sortida del sol a n’es Trajo d’En Reyné per tirar l’art amb tothom que ho desitgi.

Has de tenir en compte que durant molts d’anys, l’art va ser una de les poques formes que tenien els lloretencs de guanyar-se la vida. L’art, ormeig d’arrossegament, es tirava des de la platja, hi podia participar tothom que ho volgués. A canvi, rebien un grapat de peix i algunes pessetes (quan tocaven), que ben segur eren un dels més ferms mitjans de vida d’aquells temps. Per no perdre una forma de vida molt nostra, i per rendir homenatge de recordança i agraïment a totes aquelles persones, gent de mar i els que no ho eren tant.

El primer diumenge de febrer i el primer de desembre tens l’oportunitat de veure i participar en aquest esdeveniment i si hi ha sort amb la pesquera, gaudir d’un bon esmorzar!

Més informació i/o inscripcions

T’ajudem? Contacta’ns per Whatsapp

© Lloret Turisme - Lloret Futur S.A. - Ajuntament de Lloret de Mar. Av. Alegries, 3. · 17310 Lloret de Mar · Tel. + 34 972 365 788 · central-turisme@lloret.cat
lloret de mar