L’ermita ha tingut diferents noms com Església Vella o Mare de Déu Antiga i, posteriorment, Mare de Déu de les Alegries.

Per què visitar-ho?

No et pots perdre el campanar romànic i les pintures al fresc de Calàndria.
A l’exterior hi pots observar unes alzines sureres centenàries, així com una petita exposició de la futura Mostra d’Eines de la Pagesia de les Alegries.

La seva història

Aquesta petita ermita va ser la primera parròquia de la nostra vila des que es consagrà l’any 1079 fins a l’any 1522, quan es va traslladar a la seva ubicació actual a 2,5 km del centre. Els terrenys on es va construir l’ermita van ser donats per Sicardis, senyora de Lloret de Mar, juntament amb trenta-quatre passes al voltant per fer-hi el cementiri.

Preu

Gratuït

Horari

Si la vols visitar, sàpigues que l’ermita obre al públic aquests dies:

Al gener obre el primer diumenge després de Reis, durant el matí, en què se celebra la Festa del Traginer, envoltada per la llegenda que porta el mateix nom.

Al maig, s’hi celebra la Festa de les Flors, en què l’ermita es guarneix de flors i es pot visitar la sagristia durant tot el dia.

Per la seva Festa Major, que és el 8 de setembre, dia de la Mare de Déu de les Alegries, obre a la tarda, i el diumenge següent durant tot el dia.

 

  • Dades de contacte

    Adreça: Paratge de Les Alegries. 17310 Lloret de Mar

    Telfèfon: +34 659 163 115

    Email:  lesalegries.lloret@gmail.com

  • Comparteix-ho

© Lloret Turisme - Lloret Futur S.A. - Ajuntament de Lloret de Mar. Av. Alegries, 3. · 17310 Lloret de Mar · Tel. + 34 972 365 788 · central-turisme@lloret.cat
lloret de mar