El cementiri de Lloret de Mar pertany a la Ruta Europea de Cementiris i està declarat com a Bé d’Interès Cultural. És un dels principals exemples d’art fúnebre del s.XIX de Catalunya i conserva una important petjada indiana.

Per què visitar-lo?

El cementiri modernista de Lloret de Mar es va construir amb l’impuls i el mecenatge de les nombroses famílies indianes de la població, que desitjaven mostrar la seva opulència a través de la construcció de panteons encarregats a reconeguts arquitectes i escultors, com Josep Puig i Cadafalch, Antoni M. Gallissà Soqué, Vicenç Artigas Albertí, Bonaventura Conill Montobbio, Ismael Smith i Eusebi Arnau.
Durant el recorregut podràs gaudir d’aquestes autèntiques joies de l’art modernista amb infinitat de detalls associats a la simbologia fúnebre. Deixa’t sorprendre! A cada ullada descobriràs una cosa nova.

La seva història

La primera pedra del cementiri es va col·locar al 1896 després que fos necessària la construcció d’un nou cementiri a causa de l’augment de la població a Lloret de Mar.
La seva ubicació va ser molt discutida, ja que l’Església es va oposar a la construcció d’un cementiri als afores del poble. Avui el cementiri ha quedat integrat a la ciutat, però antigament es trobava a una distància considerable del nucli habitat.
Així i tot, la construcció va seguir el seu curs, ajudada per les inversions d’alguns indians que van comprar grans parcel·les en el cementiri per construir-hi els seus propis panteons.
El cementiri es va inaugurar l’any 1901 inspirat en un petit poble per als difunts, amb els seus carrers i panteons com cases.

 • Dades de contacte

  Adreça: Camí del Repòs, Ctra. Blanes (a 200 metres de St. Quirze)
  17310 Lloret de Mar

  Patrimoni Cultural
  Telèfon:
  972 349 573
  Email: patrimonicultural@lloret.cat

 • Horaris

  De novembre a març:
  Obert cada dia de 8 a 18 h

  D’abril a octubre:
  Obert cada dia de 8 a 20 h

 • Comparteix-ho

© Lloret Turisme - Lloret Futur S.A. - Ajuntament de Lloret de Mar. Av. Alegries, 3. · 17310 Lloret de Mar · Tel. + 34 972 365 788 · central-turisme@lloret.cat
lloret de mar