A 5 km del centre de Lloret de Mar, envoltat per la naturalesa, hi trobem l’hotel-restaurant de Sant Pere del Bosc, recuperat d’un antic Monestir Benedictí del segle X i reconstruït per Puig i Cadafalch en el XIX.

Per què visitar-lo?

Sant Pere del Bosc t’enlluerna amb la seva misteriosa ubicació. A mesura que vagis pujant la muntanya, aniràs visualitzant la torre central de l’edifici entre les capçades dels arbres que embolcallen l’antic monestir.

La seva història

Aquest antic monestir benedictí, fundat al s. X, va passar a ser propietat Nicolau Font i Maig, propietari de Can Font, l’any 1855. En aquells dies, el monestir havia estat inclòs en la desamortització de Madoz i posat a subhasta. Toto i que els ciutadans de Lloret de Mar havien fet una recol·lecta popular per a adquirir-lo, no van aconseguir recollir prou diners.

Agustí Font, aleshores alcalde de Lloret de Mar i cosí de Nicolau Font, va decidir buscar una solució i va contactar amb Nicolau, que en aquell temps vivia a Cuba i havia aconseguit pastar una gran fortuna. Va explicant-li la situació i va aconseguir que Nicolau li envies els diners necessaris i, d’aquesta manera, Agustí va comprar el monestir al seu nom.

Quan Nicolau Font va tornar de l’aventura americana, va decidir reconvertir el monestir en un hospital i ampliar-lo contractant al conegut arquitecte Puig i Cadafalch.

Actualment l’espai és privat i allotja un hotel i un restaurant.

© Lloret Turisme - Lloret Futur S.A. - Ajuntament de Lloret de Mar. Av. Alegries, 3. · 17310 Lloret de Mar · Tel. + 34 972 365 788 · central-turisme@lloret.cat
lloret de mar